Uuden Akatemian käynnistäminen


Miten saada Kasvattaja-Akatemia omalle paikkakunnalle?

Uusi Kasvattaja-Akatemia käynnistyy näiden edellytysten täyttyessä:

  1. Paikkakunnalla on ainakin kaksi aktiivista ryhmänvetäjää, jotka kokoavat nimilistan Akatemiasta kiinnostuneista opiskelijoista paikkakunnalta ja sen läheisyydestä sekä sitoutuvat ottamaan koulutuksen kaikki käytännön järjestelyt paikan päällä hoitoonsa (paikka, ruokailut, kahvitukset jne.)  ja toimivat tarvittaessa kouluttajien apuna koulutuksen aikana, koko koulutusvuoden ajan.
  2. Vähintään 30 innokasta, itsenäiseen opiskeluun kykenevää opiskelijaa, SuKoKan kannatusjäseniä ja kasvattajajäseniä, on sitoutunut maksulliseen koulutukseen vuodeksi.
  3. Paikkakunnalle on suora lentoyhteys Helsingistä, jos se on yli kahden tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.
  4. Paikkakunnan ryhmänvetäjät ovat ottaneet yhteyttä SuKoKaan (tarja.tervonen@sukoka.fi), sopineet asiasta ja saaneet ohjeet miten edetä.
  5. Pääkouluttajan eli Juha Kareksen kalenterissa on tilaa.
  6. Löytyy sopiva koulutuspaikka, joka on toimiva, erittäin edullinen tai mieluiten ilmainen. Koulutuspaikkaan ei ole välttämätöntä saada lupaa tuoda koiria. Koirasilmä- testiä varten voidaan varata eri tila. Koulutuspaikassa tai sen välittömässä läheisyydessä on mahdollista järjestää kahvi- ja ruokatarjoilu opiskelijoille myös viikonloppuna.
  7. SuKoKan hallitus hyväksyy

Työnjako Akatemian järjestelyissä

Kun Akatemian järjestämisestä on yhdessä SuKoKan sekä paikallisten ryhmänvetäjien kanssa sovittu ja edellä olevat edellytykset täyttyvät, voidaan alkaa työstää sekä käynnistää Akatemiaa.

  • Ryhmän järjestäytyminen, viestintäkanavat (FB-ryhmä), aikataulutus, luennoitsijoiden buukkaus ja matkajärjestelyt, tiedotus laajemmin sekä opiskelijoiden koulutuksesta valmistumiseen liittyvät asiat hoituvat SuKoKan puolesta. Akatemiaan osallistuvien ilmoittautuminen tapahtuu SuKoKan verkkokaupassa, jossa osallistuja maksaa samalla koulutuksen etukäteen.
  • Paikalliset järjestäjät hankkivat tilan, varmistavat sen toimivuuden, sekä suunnittelevat ja toteuttavat kahvi- ja ruokahuollon opiskelijoille.
  • Kasvattaja-Akatemian koulutussisällöstä, koulutusmateriaalista ja luennoista vastaa Juha Kares sekä hänen kutsumat muut luennoitsijat.

Jos alueellasi on paljon vuoden mittaisesta, vaativasta Akatemia-koulutuksesta kiinnostuneita kasvattajia ja haluatte yrittää kasata oman koulutusryhmän, ottakaa yhteyttä (tarja.tervonen@sukoka.fi) niin sovitaan miten asiassa voi edetä. Uuden ryhmän kasaaminen, ohjelman rakentaminen, järjestelyiden tekeminen ja koulutuksen käynnistäminen vie usein vähintään 6-12 kk aikaa.

Toteutuvien ja suunnittelilla olevien Akatemioiden tilanne kesäkuussa 2016:
-Elokuussa 2016 alkaa Lahden akatemia
-Seuraavasta akatemiakoulutuksesta ei ole vielä tietoa.

Kuuluthan jo SuKoKan Facebook-ryhmään, jossa usein keskustellaan myös Akatemioista ja jonne tulee tietoa uusien Akatemia-ryhmien lähtiessä kehittymään? Uusista Akatemioista ilmoitetaan aina myös lehdessä sekä SuKoKan webbisivuilla.

SuKoKan Kasvattaja-Akatemia – koirankasvatuksen korkeakoulutusta vuodesta 2008%d bloggers like this: