SuKoKa kävi eduskunnassa keskustelemassa eläinsuojelulaista ja eläinlääkinnan hinnoista

SuKoKan lähetystö vieraili keskiviikkona eduskunnassa tapaamassa kansanedustajaa sekä Oulun kaupunginvaltuuston jäsentä Tytti Tuppuraista ja lyhyesti myös kansanedustaja Maria Guzeninaa.

Keskustelua käytiin eläinsuojelulain meneillään olevan uudistuksen koirankasvatusta sekä koirankasvattajia koskevista asioista. Puheenaiheina olivat myös maakuntauudistuksen vaikutukset kunnaneläinlääkäreiden työhön ja valvontaviranomaisten ylikuormittamiseen sekä ehdotukset eläinlääkintätoiminnan yhtiöittämisestä ja hinnoitteluperusteista.

SuKoKan edustajat kertovat saaneensa tuotua esille tärkeitä asioita ja tapaamisen olleen hyvä. Syksylle sovitaan uusi tapaaminen kansanedustajien kanssa, kunhan lakiluonnos tulee uudelle lausuntokierrokselle.

SuKoKan lähetystön muodostivat puheenjohtajamme Vesa Lehtonen, hallituksen jäsen ja lakimies Pauliina Lehtola, hallituksemme jäsenet Merja Karhunen ja Erik Lindholm sekä rivijäseniämme edustamassa olleet, tapaamisen järjestänyt Anu Helle ja Marja Kosonen, joka on eläinlääkäri.

Voit seurata SuKoKan tavanneita kansanedustajia Twitterissä:

@tyttitup

@Guzenina


Foto (c) Tytti Tuppurainen%d bloggers like this: