Mediakortti & aineisto-ohjeet


Kasvattaja-lehti

Mediakortti 2018 (klikkaa mediakortti auki tästä) 

Aineisto-ohje painovalmiiden tiedostojen lähettämiseen (pdf)

Muistilista:

 • Ilmoituksen tulee olla painokelpoinen eli resoluutioltaan 300 dpi (Press Quality –asetukset) ja CMYK-väreissä.
 • Valmiin aineiston tulee olla varatun ilmoitustilan kokoinen! Esim. 1 sivua = 210×297+5mm leikkuuvarat + leikkuumerkit). Aineistoihin ainoastaan leikkuumerkit (Crop Marks). Sivua pienempiin aineistoihin ei tarvita leikkuumerkkejä.
 • Muista käyttää ilmoitusta tehdessä CMYK-väriasetuksia. Suosittelemme Coated FOGRA39-profiilia.
 • Huomioithan että kaikessa materiaalissa tulee käyttää CMYK-väriasetuksia ja resoluution tulee olla 300. Tarkistathan siis erikseen myös aineistoon mahdollisesti tulevat valokuvat.
 • Lähetä valmis aineisto sähköisesti osoitteeseen: sukokalehti@gmail.com tai kysy FTP-tunnukset mikäli aineistosi on liian suuri sähköpostilla lähetettäväksi.
 • Aineisto tulee lähettää painovalmiina, jotta voimme julkaista aineiston. Tarkistathan siis että aineistosi resoluutio on 300 dpi, väreinä on: CMYK ja aineistomuotona ensisijaisesti PDF. 1 sivun ja sitä suuremmissa materiaaleissa muista liittää mukaan myös leikkuuvarat sekä leikkuumerkit.
 • Muista tarkistaa myös aineistosi marginaalit!
 • Numeroihin 1-3 suosittelemme marginaaleiksi seuraavia lukemia: ylä- ja alareunaan 12mm , molemmille sivuille 15mm
 • Numeron 4 marginaalit: ylä- ja alareunaan 12mm, molemmille sivuille 20mm. Aukeman mainoksiin marginaalit ulkoreunoihin 15mm ja keskelle 20mm (per puoli)
 • Aineistojen koot:
  • Aukeama: 420 x 297 mm (+5mm bleed ja leikkuumerkit)
  • 1 sivu: 210 x 297 mm (+5mm bleed ja leikkuumerkit)
  • 1/2 sivua vaaka: 185 x 130 mm (ei leikkuumerkkejä tai bleedejä)
  • 1/2 sivua pysty: 90 x 265 mm (ei leikkuumerkkejä tai bleedejä)

Tiedostojen nimeäminen

Tiedostojen nimissä ei tule olla välilyöntejä tai ääkkösiä. Tiedostot tulisi nimetä selkeästi asiakkaan nimellä sekä tiedolla mihin lehteen materiaali on osoitettu, esimerkiksi: AsiakasAssi_2_2012.pdf

Painovalmis aineisto

Acrobat Distillerillä Press-optimoitu PDF-tiedosto, kuvat korkearesoluutioisia, mielellään CMYK-kuvia. Kaikki kirjaisimet mukaan liitettyinä (embed all fonts). Sivun, aukeaman tai suuremmissa ilmoituksissa muista liittää mukaan leikkuumerkit sekä 5mm leikkuuvara. Leikkuumerkkejä ei tarvita sivua pienemmissä ilmoituksissa. Jokaisella sivulla tulee olla omat leikkuumerkkinsä, esimerkiksi aukeaman materiaali tulee lähettää kahtena
erillisenä sivuna, jolloin molemmilla sivuilla on omat leikkuumerkkinsä jokaisessa nurkassa. Materiaalia tulostettaessa PDF-tiedostoksi, tulee materiaaliin liittää mukaan leikkuumerkit (Crop Marks) ja materiaalia tehdessä tulee huomioda myös 5mm leikkuuvarat (Bleed 5mm). Älä liitä PDF-tiedostoon muita merkkejä kuin leikkuumerkit (Crop Marks). Kasvattaja-lehden koko on A4 (210 x 297mm). Mikäli materiaali tehdään kuvankäsittelyohjelmalla ja tausta on värillinen, huomioikaa leikkuuvarat jo tekovaiheessa. Materiaalia kannattaa työstää koossa 220 x 307mm jolloin leikkuuvaraksi jää vaadittu 5mm per reuna.
½ sivun mainoksiin ei tule liittää mukaan leikkuumerkkejä.

Värimääritykset sekä kuvakoot

Värien tulisi olla CMYK värejä ja kuvien resoluution 300 ppi.
Tekstinkäsittely- tai esitysohjelmat eivät sovellu sellaisenaan painovalmiiden tiedostojen tuottamiseen.

Tiedostojen lähettäminen

Lähetä materiaalisi sähköpostilla osoitteeseen: sukokalehti[at]gmail.com.
Viestin otsikoksi asiakkaan nimi sekä lehden numero johon mainos on tarkoitus laittaa.
Yritykset: sähköpostiin laskutusosoite tarvittavine tietoineen.
Mikäli materiaalisi on liian suuri sähköpostilla lähetettäväksi, kysy FTP-palvelimen tunnukset osoitteesta: sukokalehti[at]gmail.com
Artikkelit, artikkeliehdotukset ja juttuideat: lehti (at) sukoka.fi

Annual 2018 -mainostila

 %d bloggers like this: